Dagens rätt. Kalops! Otroligt gott.

Så här gör jag:

Bryner köttet, antingen högrev eller fransyska, saltar och pepprar

Pudrar lite mjöl över det brynta köttet

Tillsätter grova morotsslantar och lök som delats i bitar

Häll vatten i grytan så det täcker kött, morötter och lök

Krydda med kryddpepparkorn och kryddnejlikor

Tillsätt ett par buljongtärningar, jag använder uteslutande grönsaksbuljongtärningar

Låt puttra ett par timmar

Serveras med rödbetor och kokt potatis

Det är aldrig fel att göra kalops dagen innan den ska serveras. Smakerna sätter sig. Självklart är det gott alldeles nylagat.

Finns fler inlägg på bloggen som presenterar samma rätt. Dagens rätt kanske innehåller någon ny ingrediens, såsom kryddnejlika.

Vi har, som jag skrivit i många blogginlägg, förmånen att ha en charkuterist ett längre stenkast från hemmet. Väldigt fint kött, lutar mig mer åt att köpa fransyska istället för högrev till kalops.Mindre fett. Behöver inte skära bort något. Bara rent marmorerat kött.