”Det råder knappast någon diskussion om vilken position kalops har i svensk mattradition. Däremot kan det råda delade meningar om uttalet, om det ska vara betoning på första eller sista stavelsen. Man får säga som man vill, huvudsaken är att kalopsen blir god” (Leif Mannerström)

Finns gott om recept på kalops. Kolla gärna på www.receptfavoriter.se/

Vi köper ett formidabelt fint kött hos Morads Chark i Kristianstad. Vågar påstå att han har det finaste köttet i vår stad. Han väljer ut vilket kött och från vilket djur han vill ha veckan innan leverans. Otroligt bra priser på sitt kött. Till skillnad från Jontes Chark i Åhus där det mesta kommer från samma leverantör i Mjällby. Handlingen behöver inte alltid göras på  fina gatan, i en saluhall eller på fina orten. Blir du gladare av att handla i finbutiken? Smakar det bättre? Troligen inte, vågar jag påstå. Viktigaste är väl ändå att finna en charkuterist som kan kött.Morads Chark är en prisvänlig butik med gott bemötande och stor hjälpsamhet. Skär gärna ner en högrev i lämpliga bitar för en kalops. I den storlek du önskar.