Jag älskar kalops. Det finns många recept på denna ädla rätt. Det finns två recept jag brukar använda. Dessa sitter i bakhuvudet. Det ena receptet är från Leif Mannerström https://www.koket.se/matgladje-hela-livet/leif-mannerstrom/leif-mannerstroms-kalops/

Det andra från Nils Emil Ahlin https://www.koket.se/nils_emil_ahlin/soppor_och_grytor/kott/skansk_kalops/

Ingen jättestor skillnad på recepten av dessa två mästerkrögare.

Idag blev det Nils Emils recept.

Vem är då Nils Emil Ahlin? Citerar från www.koket.se

”Nils Emil Ahlin Inga krusiduller här inte! När Nils Emil Ahlin, en av Sveriges mest kända och folkkära krögare lagar mat, är det enkelhet som gäller. Skärgårdslivet präglar hans matlagning som ofta består av husman i förädlad form, givetvis lagad med mycket kärlek och passion. Under många år ägde Nils Emil Ulla Winbladh, prestigekrogen på Djurgården i Stockholm. Han har också gett ut flera kokböcker.”