Skaldjur är alltid gott. Som pricken över i:et  är det väldigt gott att servera en kall sås till läckerheterna. I en av pallkragarna har jag en sort av basilika som bara växer och växer. Det spelar ingen roll hur många blad som skördas, det blir bara mer och mer. 

Till kräftor och rökta räkor blir det därför en sås med mycket basilika. Viktigt att ta tillvara så mycket som möjligt innan frosten gör sitt intåg. 

Om du inte smakat rökta räkor tycker jag att du absolut ska ta steget att göra det. Jocke som ansvarar för fisken i min butik där jag handlar fisk röker räkorna själv. Det ger mig en garanti för att räkorna inte bara sprayats med rökarom. # bäst i stan.

Basilikasås till skaldjur

  • Basilikablad som motsvarar mängden som finns i en kruka som köps i livsmedelsbutiken
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • Salt 

  • Kör alla ingredienser i en minihackare till en slät sås eller hacka för hand och blanda ihop.
  • Låt gärna såsen stå i kylskåpet någon timme innan det är dags att äta, den smakar godast då
Jag tycker att basilika både luktar och smakar väldigt gott. Skaldjur smakar väldigt gott.