Nu blir det färsk fisk igen! En av fiskfavoriterna, torskfilé, får bli veckans fiskmiddag. Färsk fisk är väldigt gott, jag både handlar, tillagar och äter det varje vecka. Det blir minst en gång per vecka. 

Jag vet inte om min sås passar till odlad lax. Avstår den fisken av många skäl. Varför kan du läsa här: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Norskodlad-lax---IGEN/ 

Till stekt, ugnsbakad eller kokt fisk är en äggsås inte det sämsta. För det mesta brukar äggsåsen serveras varm men det går väldigt bra med en kall äggsås.

  • 2 dl crème fraiche eller 2 dl fettfri yoghurt
  • Använder du yoghurt kan du med gott samvete blanda i 2 msk majonnäs
  • Skala och hacka två hårdkokta ägg. Blanda ner i såsen
  • Hacka dill och blanda även ner det
  • Krydda med salt och svartpeppar
Märkvärdigare än så behöver det inte vara. Med kokt potatis eller potatismos och lite gröna ärtor till fisken och såsen då är middagen komplett.