Bildresultat för james martin
James Martin

Jag är en hemmamatlagare som tycker om att laga mat. Inte så att jag tycker att det är roligare att laga maten än att äta den. Äta maten tillsammans med någon eller några trevlig och älskvärda personer det är det bästa. Det är trevligt!

Jag har själv sagt det precis som tusentals andra bloggare och receptmakare: ”Hacka vitlöksklyftor, fint”.

Vi som är amatörer hackar så gott vi kan, tills tålamodet tryter. En utbildad kock gör det säkert med ögonbindel, och fortare än vi hemmamatlagare. De är ju hantverkare. Vi fritidsbloggare har svårt att mäta oss med dem. Vi ska inte mäta oss med dem eller några andra. Vi ska göra det vi tycker om. Bara att konstatera att kockar är kockar och vi andra små, små amatörer.

Åter till den goda vitlöken:

Det jag tycker är det mest trista är att få bort det förbaskade skalet på vitlöksklyftorna. Det finns trams och trix på YouTube. Det ena vill vara bättre än det andra.

Nu har jag ännu en gång lärt mig av min engelska favoritkock James Martin, han kör serier på TV, på Godare.se.

Så här gör James Martin: Tar en vitlöksklyfta, krossar den med ett brett knivblad, rensar bort det förbaskade skalet, går fortare än fortast, sedan är det bara att skiva och hacka. ENKELT OCH OTROLIGT BRA SÄTT!

Förmodligen är detta basic för erfarna hemmakockar!

Har du något sätt som är bättre?