Det är inte så mycket kött på en kycklingvinge, gott är det i alla fall. Det finns många olika sätt att krydda vingarna. Lite beror på vad man är sugen på. Bara salt och peppar eller kanske i någon egen blandning av marinad.

Så här tycker jag kycklingvingar är goda:

Blandar ihop en marinad som har en grund av några saker: Olja, chiliflakes, peppar, paprikapulver och rejält med srirachasås, om kycklingvingarna ska vara riktigt heta. Vänder vingarna i marinaden och grillar på en kolgrill 4-5 minuter på varje sida. Det går även riktigt fint att tillaga i ugnen.

Har du nypotatis som är kokta, stek dessa. Jag serverade också en kall sås som var över från igår. Precis som nypotatisen.

Kycklingvingar passar perfekt på en buffé. Varma eller kalla spelar ingen större roll. Kalla är perfekt, då kan förberedelserna göras dagen innan.

Godaste kycklingvingarna är de som serveras på sportbarerna O´Learys. Det var där jag fick smak på heta kycklingvingar. Hamnar aldrig i närheten av deras hetta. Förmodligen någon specialblandning för att gästerna ska köpa mer öl. Jag kommer nog att knäcka deras kryddkod vad det lider.

Grillade kycklingvingar med mycket smak är gott!