Vi har våra barn och barnbarn ganska utspridda  Barnbarnen är en ganska stor "flock". Tillsammans räknar jag ihop det till 12 stycken. Ett par i Dubai, ett halvdussin i Sävedalen två killar i Linköping och två små tjejer ett stenkast bort, i Tollarp.

När besöken kommer som på beställning är det inte ovanligt att jag hör någon säga "Jag är hungrig!!" Känns ibland som att Skalmans sov och matklocka är inställd på att ringa precis när de små liven äntrar min domän, köket.

Det gäller att göra något snabbt när barn är hungriga. Pasta, korv och sås går alltid hem! Dessutom finns det mesta hemma och jag lagar mer än gärna maten. 

Då blir det så här:

  • Koka pasta! Har du färskpasta hemma, ta det. Går riktigt fort!
  • Stek på några delade wienerkorvar i förslagsvis en traktörpanna, riv gärna ner en morot och stek med
  • Tillsätt en förpackning krossade tomater och 1 dl grädde
  • Smula ner en grönsaksbuljongtärning
  • Koka upp och låt sjuda en stund
  • Häll av pastan i durkslag
  • Blanda ner pastan med korv och sås
  • På med små tomater över tallriken, då blir det både morot och tomat
  • Klart!
Matklockans ringning är uppfylld! När de små liven ska äta ringer min sovklocka!