Vi har kanske lite olika uppfattning om isterband vad det gäller smak.

Ska det väljas isterband väljer jag helt klart ett isterband med extra syrlig smak.

Den här gången går jag ett steg längre och tillagar inte en traditionell isterbandsmiddag som ofta serveras med dillstuvad potatis och nykokta rödbetor eller betor i inlagd form. Det blir en gratäng med potatismos och isterband.

  • Jag beräknar ett isterband/portion
  • Ta bort skinnet från isterbanden och hacka dem ganska grovt
  • Stek i ett stekjärn tillsammans med hackad lök. Vid den årstiden använder jag gärna knipplök som är lite mildare och knaprigare i sin smak och konsistens. Även om den svenska knipplöken får vänta ett tag så hittade jag en dansk
  • Hacka sönder isterbanden med en träspatel, eller vad det nu heter. Ta ett träredskap i din kökslåda och hacka
  • Tillsätt lite grädde
  • Smörj en ugnsform med smör 
  • Bred ut det stekta isterbandshacket i formen
  • Skala potatis, dela och kok
  • Mosa, tillsätt ägg och rör runt med en visp. Smaksätt som du brukar
  • Klicka ut mos runt formen
  • Vill du och har tid då kan du fylla en spritspåse med moset och spritsa ut det. Blir lite vackrare än att klicka ut det
  • Strö lite ströbröd över potatismoset
  • Grädda i ugnen, 200 grader ca 20 minuter
Det här kan du unna dig om du gillar isterband!