Isterband är en korv som det kan råda delade meningar om, om det är gott eller inte. Jag har absolut inget emot isterband utan äter det lite då och då. Det klassiska är att servera dillstuvad potatis och rödbetor tillsammans med isterband. 

Varför inte prova en annan smaksättning av stuvningen? Sagt och gjort! 

Stuvad potatis

  • Förkoka potatis som delats i mindre bitar
  • Koka ihop en stuvning av smör, mjöl och mjölk
  • Blanda ner ordentligt med torkad persilja, gräslök, körvel och koriander. 
  • Vänd ner potatisen, koka upp och smaka av med örtsalt
Isterbanden
  • Tillagas med fördel i ugnen
  • Picka isterbanden med en gaffel
  • Tillaga i ugnen på 200 grader tills isterbanden får en fin färg

"Isterband är ett mysterium. Den har aldrig dykt upp i alla gamla kok- och faktaböcker, jag har inte hittat någon om dess ursprung. Inte ens ordet finns med i svenska akademins ordbok! Troligen beroende på att ordet ansågs vara provinsiellt från Småland."