Det finns mycket gott man kan göra till isterband:

  • Värm ugnen till 200 grader
  • Picka isterbanden med en gaffel

 Personligen fördrar jag någon form av stuvade grönsaker eller rotfrukter.

Den här gången blir det spetskål, potatis och mycket dill!

Hur görs stuvningen?
  • Själva stuvningen är inte mycket att orda om. Smör, vetemjöl och mjölk. Smält smör och tillsätt mjölet. Häll på mjölk och skapa en stuvning som är ganska tjock. Mald peppar och salt smakar du av stuvningen med, inte för mycket salt. Finns i tärningen
  • Skala och skiva potatis, dela spetskål i lämpligt stora bitar
  • Koka potatis tillsammans med en buljongtärning som har epitetet grönsak
  • Lägg ner spetskålen de sista 5-10 minuterna då potatisen kokar
  • Häll av i durkslag
  • Blanda ner i stuvningen du kokat ihop
Servera tillsammans med isterband, helst riktigt syrliga isterband.