Skulle du inte vara förtjust i lutfiskpudding, som i inlägget nedan, kommer idag ett förslag på en helt annan fiskmiddag. Färsk torskfilé utan ett enda ben. Torsken byxad av fiskhandlaren så att benen helt försvinner.

Torskfilé

  • Salta fisken
  • Dela i mindre bitar
  • Stek i smör på medelvärme, ös gärna fisken under stekningen. Det ska vara mycket smör i pannan. Opanerad fisk tar inte upp speciellt mycket av smöret, därför behöver du inte tänka på att tillaga fettsnålt
  • Det räcker att steka filéerna någon minut på varje sida
Grönsaker
  • Rädisor och fänkål, skivade med mandolin
  • Inlagda i 1-2-3 lag
Sås
  • Fettfri grekisk yoghurt
  • Hackad gurka
  • 1 tsk curry
När jag gör en 1-2-3 lag avviker jag lite från grundregel, 1 dl 12%-ig ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten.
Jag använder 24%-ig ättika, mindre socker men lika mängd vatten. Då blir det så här:
  • 1/2 dl 24%-ig ättika
  • 1 dl socker
  • 3 dl vatten