Irland är ett gästvänligt och underbart vackert land. Jag gillar även deras mat, kanske har den ett lite oförtjänt dåligt rykte. Vet inte om det är så, enbart en känsla. Det enda jag har emot irländsk mat är att portionerna är så enormt stora. Finns inte en chans att äta upp allt på tallriken om du inte är en storätare. Då menar jag verkligen STORÄTARE, med stora bokstäver. På hotellen serveras det riktigt stora frukostar.

Lagar gärna de irländska rätterna på många andra dagar under året än just 17 mars, som är St Patric`s day. Det finns många som firar dagen med irländsk mat, utanför Irland. Jag firar inte dagen på något speciellt sätt här hemma i Sverige. Men på Irland är det fullt pådrag.

Lite kuriosa: St Patrick betraktas som Irlands skyddshelgon. St Patric`s katedral är belägen i Dublin, en enorm katedral som du inte får missa om du besöker denna fina, trevliga och gästvänliga stad. Jag har varit i katedralen, inte av religiösa orsaker utan mer för att inte att ha undgått ett sådant monument. Monumentet är enormt.

När Irländarna firar sin nationaldag, som i övrigt är en ledig dag från jobbet, dricks det väldigt mycket Guinness, mer än vanligt. Det firas så det står härliga till. Påstås att det dricks 13 miljoner pints denna dag. 150 pints per sekund, sägs det. Det snurrar nog i huvudet på många!

Nog om detta. Laga gärna irländsk mat. Googla på irländsk mat och du kommer att hitta mängder av god mat.

Jag föreslår en enkel rätt:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Boxty---Irandska-potatisplattar/ 

Det finns andra goda alternativ till fläsket. Varför inte äkta svensk ugnsbakad falukorv? Hoppas inte irländarna tar illa upp för den varianten. Det blir att blanda lite olika matkulturer. 

Gör gärna en resa till Irland! Om du inte gör det - köp gärna Guinness nästa gång du är på bolaget!