Det jag lärt mig är att en klassisk hamburgare består av är nötkött, salt och peppar och inget annat. Den kan serveras i ett bröd med dressing, lök, sallad  tomatskiva och eventuellt lite saltgurka tillsammans med pommes.  

Oavsett hur det är så tycker jag en klassisk hamburgare är väldigt gott. Däremot laborerar jag väldigt gärna att smaksätta färsen med andra smaksättningar än enbart salt och peppar. Då blir det en oklassisk hamburgare.

Jag kan inte undanhålla det jag läste på en hemsida där författaren själv var av den åsikten att allt utan en klassisk hamburgare är en pannbiff. Oj då, kan jag tycka! 

Det får vara precis hur det vill. Huvudsaken är att det blir gott.

Oklassiska hamburgertallrikar

  • 500 g nötfärs, gärna grovmalen
  • Blanda färsen med 1 riven vitlöksklyfta, 1/2 msk rökt paprikapulver, 1msk Colman's senapspulver, 1,5 msk Srirachasås, 1 msk Hoisinsås, salt och krossad röd peppar. Pepprar du med röd peppar kan du använda ungefär hälften av om du istället använt svartpeppar. Läs mer om röd peppar här:  http://moggeboysmat.bloggo.nu/Kycklingfile-med-rod-peppar/ 
  • Forma burgare av köttfärsen
  • Stek i stekjärn
Sötpotatis
Vanligen serveras hamburgare med pommes. Inte ovanligt med pommes gjorda av sötpotatis. 
Nu blir det inte pommes. Det blir sötpotatis bakad på samma vis som du gör Hasselbackspotatis av vanlig potatis. 

Servera hamburgarna på en tallrik tillsammans med sötpotatisen, välkryddad chilidressing, saltgurka, hackad gurka och tomat. Stek gärna på en brödskiva eller ett hamburgerbröd i samma stekjärn du stekt dina hamburgare och lägg upp tillsammans med hamburgaren. Du får lite extra smaker från det som är kvar i stekjärnet.

Det här är lite oklassiskt men riktigt gott!