Pressgurka är riktigt gott till en köttbit. Nu hade jag väldigt lite gurka hemma så det fick bli gurka tillsammans med andra grönsaker. Kan verkligen rekommendera att blanda olika sorter om du har en plan att lägga in grönsaker eller pickla som det ofta kallas nu på 2000-talet.

Det finns olika sätt att göra en inläggningslag. Jag kör till 99 % en klassisk 1-2-3 lag. Ättika - Socker - Vatten. 1 dl 12%-ig ättika eller 0,5 dl 24%-ig, 2 dl socker och 3 dl vatten. Ner med allt i en kastrull, värm tills sockret löst sig. Det behöver inte koka.

I min lilla burk med delade grönsaker:

  • Slanggurka
  • Körsbärstomater
  • Knipplök
  • Rädisor
  • Sockerärtor
Ner med grönsakerna i en glasburk, häll i lagen. Låt stå minst några timmar. Jag låter det gosa till sig ett dygn, om jag har tid.

Servera inläggningen till kött, varför inte till en fiskrätt.