Cocktailtomater är en av många saker som blir goda om de läggs in, eller picklas som det numera heter på populärspråk. Jag bryr mig inte om benämningen, huvudsaken är att det smakar gott som ett tillbehör på tallriken.

Cocktailtomater kan du ofta köpa till ett bra pris om du håller dig till de röda. Att de flesta är importerade från Spanien eller Marocko får vi nog leva med. Kanske inte känns övertygande och miljömässigt korrekt, det får vi leva med om vi inte kan leta upp andra cocktailtomater. 

Inlagda cocktailtomater

  • 1 förpackning cocktailtomater, skölj tomaterna
  • Koka upp en 1-2-3 lag. Minska på sockermängden och även något på ättikan
  • Låt lagen svalna
  • Krossa 2 vitlöksklyftor med ett knivblad, skala och dela vitlöken
  • Lägg de hela tomaterna i en glasburk
  • Låt vitlök, 1 msk torkad timjan, 1 msk svarta senapsfrön och ca 10 kryddpepparkorn åka ner i glasburken
  • Häll den avsvalnade lagen i glasburken
  • Sätt på ett tättslutande lock
  • Förvara inläggningen i kylskåp 2 dygn
  • Servera tomaterna till någon god kötträtt
Det finns många grönsaker vi kan lägga in eller, om du vill pickla. Prova allt du känner för.