Blev bjuden på mycket goda inläggningsgurkor till en klassisk kötträtt, kalvstek. Gurkorna var fantastiskt goda och en ny smakupplevelse för mig. Receptet på gurkorna lär vara mycket gammalt. I vilket fall som helst, det var riktigt gott.

Därför var jag tvungen att köpa lite mer inläggningsgurkor för att göra egna.

Så här går det till:

1 kg inläggningsgurkor

1 l vatten

1 dl 24 % -ig ättika

0,5 dl salt utan jod (jod kan ge en besk bismak. Myt eller inte?)

2 dl socker

1/4 dl kryddpepparkorn

15 st hela kryddnejlikor

Tvätta gurkorna noga. Skiva dem antingen tunt eller lite grövre.

Koka upp vatten, ättika, salt, socker tillsammans med kryddpepparkornen och nejlikorna. Låt svalna och häll lagen över gurkorna. Låt gurkorna stå några dygn innan premiärprovsmak!

Det lite ovanliga för mig är att gurkorna läggs in tillsammans med kryddpeppar och nejlikor. Jag tycker om kryddiga smaker så valet var givet att prova.

Aldrig för sent att prova något nytt!