Indisk mat är gott när vi vill ha lite omväxling. Inte för att jag varit i eller ska besöka Indien. Här hemma kan vi göra så gott vi kan för att efterlikna ursprunget och oftast blir det gott om vi försöker krydda på rätt sätt. Jag har ätit mat tillagat av indier och det går inte av för hackor.

Ett litet tips på hur du själv kan blanda ihop en egen kryddblandning av garam masala. Varför köpa en påse när du kan blanda själv? Tipset:  https://www.ica.se/recept/karstis-garam-masala-714723/

Vill du komma så nära bra indisk mat du kan komma är mitt förslag att laga en rätt utifrån min systers blogg:

https://nassenbarbro.blogspot.com/2020/05/indisk-gryta-med-kottfars-och-kikarter.html

På storasysterns blogg kan du hitta många recept i indisk mat, om du är intresserad.

Jag vet inte men jag undrar väldigt mycket över vad köttfärs i Indien består av. I vårt land är det väl så att det mesta nötköttet kommer från kor och resten från tjurar. I Indien är det förbjudet att slakta kor eftersom, vad jag kom ihåg från skolan, tillhör de en av jordens sju mödrar. Vilka de sex andra är har jag förträngt, sedan jag fått mitt höga betyg i religionskunskap.

  Vi har två personer i vår närhet som på sin indienresa valde att bara äta vegetariskt. Det berodde inte på något som har med vego i sig att göra, det vara mera omtanke om sig själva och sina magar. Kötthanteringen i Indien ligger inte på tio i topplistan vad det gäller hygien, om man säger så.

 Är det någon som vet mer om indisk köttfärs?