Hamburgare gjorda på högrevsfärs tycker jag är väldigt gott. Mycket köttiga hamburgare blir det. Dessutom är det inte svårt att göra sina egna burgare. 

Den som känner för det kan köpa frusna hamburgare. Gäller att läsa innehållsförteckningen så att burgarna inte innehåller för mycket tillsatser och annat skräp. Det behöver inte vara fel att köpa en produkt i frysdisken.

Jag är inte någon förespråkare av ost på hamburgarna. Utesluter osten. Gillar du ost på en burgare ska du självklart lägga på en ostskiva med smak.

Bröd till hamburgare är jag inte heller en älskare av. Tycker istället att det är bra mycket godare med rejält med grönsaker på hamburgertallriken. Så tycker jag! Vem som helst får gärna tycka tvärtom. Alla kan inte tycka om samma sak. Då vore matlivet ganska trist.

Nu blir det fredagsburgare på högrevsfärs!

Blanda 500g grovmalen högrevsfärs med:

  • Finkornigt havssalt, mald svartpeppar, 1 msk Colman's senapspulver och lika mycket mald kryddpeppar. Måtta kryddorna så att du känner att det ska smaka gott
  • Knäck ner ett ägg
  • Tillsätt 1/5 dl vispgrädde
  • Blanda riktigt ordentligt så att du har en smet
  • Forma 4 burgare
  • Stek i stekjärn med smör och olja, några minuter på varje sida. Snitta en burgare med en kniv för att se att färsen är genomstekt
Dressing

  • Grekisk eller turkisk yoghurt
  • Siriachasås
  • Bostongurka
  • Blanda ihop. När det gäller den starka siriachan gäller det att smaka sig fram till den perfekta hettan
  • Dressingen vill jag gärna ha på hela burgaren. Då får jag dressingen på burgaren istället för att dippa i dressingen, vilket syns på bilden
Jag väljer grönsaker istället för bröd
  • Krispig sallad
  • Saltgurka
  • Urkärnad slanggurka
  • Tomat
  • Rädisor
Bacon
Jag gillar bacon och tycker det passar bra till hamburgare.

  • Kör baconskivor i ugnen på 225 grader
Det här är burgare som jag med gott samvete kallar för "Fredagsburgare"