Matsvinn är inte bra. I butiken vi handlar finns det en liten kyl med varor som har kort ”bäst före”, inte för att priset är väldigt mycket lägre, men något lägre än ordinarie pris. Inget originellt, finns säkert i massor av butiker.

Kom över skivat fläsk som varken var rimmat eller rökt. Det duger gott och väl!

Om jag har färskt fläsk brukar jag blanda salt, socker och vitpeppar och sedan sprida detta över fläskskivorna och låta det dra en bra stund innan tillagningen tar vid.

Av fläsket fick det bli stekt fläsk med löksås. Det fick inte bara bli det, utan det fick bli en av våra favoriträtter. Rätten kan verkligen kallas för klassisk svensk husmanskost.

Otroligt gott till fläsk med löksås är den fina färska potatisen som vi har nu. Den ska helst vara nyupptagen, då är den extra, extra god…. Tycker jag.

Stekt fläsk med löksås tror jag inte kräver någon större presentation. Om du ändå skulle undra föreslår jag att du söker på bloggens sökfunktion.

Är du historieintresserad kan du läsa mer om fläsk och fläskkött här:

https://svensktkott.se/aktuellt/grisens-historia/