Det är naturligtvis en smaksak vilken typ av pizzadeg du föredrar. Vilken mjölsort som används till degen, deg med bakpulver eller jäst. Kanske väljer du att göra din pizzadeg med surdeg. Min favoritpizza är tveklöst en pizzabotten av smördeg. Den bryter av lite från de mer traditionella bottnarna.

Vilken pizzabotten du än väljer är fyllningen viktig för att det ska bli riktigt gott. Jag gör husets pizza så här:

  •  Smördegsbotten som nästan täcker en bakplåt. Av ren bekvämlighet väljer jag en färdigköpt botten i min livsmedelsbutik. Läser noggrant så att den innehåller smör och absolut inte palmolja
  • 1 burk skalade hela tomater i tomatsås.
  • Häll av tomaterna i en sil och använd såsen som pizzasås på din botten. Tomaterna kan du spara och använda i exempelvis köttfärssås
  • Olika sorters salami är min melodi på pizza. Blandade sorter finns säkert förpackade i din butik
  • Sprid ut salami över tomatsåsen
  • Färska skivade champinjoner är inte fel 
  • Som ost på pizzan: Mozzarella
  • Grädda pizzan i ugnen
  • Ut med pizzaplåten! Strö över lite blandade torkade örter, det behöver inte bara vara oregano. Ta det du gillar!
  • Lägg på lite delade färska tomater. Avsluta med färsk basilika
  • Nu är det bara att slica  pizzan och njuta av smakerna
Har du aldrig bakat pizza på en smördegsbotten är mitt tips att prova. Det kan inte bli fel!?