Alla har förmodligen någon gång tillagat falukorv i ugnen. Söker du på "falukorv i ugn" poppar det upp hur många träffar som helst. "Grekisk falukorv och "Falukorv till barnkalas" tillhör träffarna. Båda namnen är lite roliga, var och en på sitt sätt.

Om vi håller oss till de lite mer vanliga recepten på falukorv i ugn skiljer de sig åt, när det gäller slutresultatet kan jag tänka mig att det inte är några jättestora skillnader. Falukorven spelar huvudrollen. Därmed inte sagt att recepten skulle vara dåliga för den skull. Absolut inte! Det är kul att försöka variera sig lite. Den ena gången måste inte vara exakt som den andra.

Ett exempel på variation när jag lagar falukorv till två

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Skiva två tomater och en halv ring falukorv
  • Varva tomater och falukorv i en smord ugnsform. Börja med att fylla botten på formen med tomatskivor. Gärna bifftomat
  • Blanda en sås med 1 dl crème fraiche, 1 dl grädde, 1 msk dijonsenap, 4 msk chilisås eller ketchup, 1 msk srirachasås, salt och svartpeppar
  • Häll såsen över korv och tomater
  • Riv 2 dl ost och sprid över ugnsformen
  • Grädda i ugnen ca 25 minuter
Potatismos eller kokt ris brukar jag servera till korven. Allt efter dagsform.

Prova gärna den här falukorvsrätten. Den är ingen världssensation men falukorv är gott.