När det är dags att städa upp bland grönsakerna passar en gryta med högrev och många olika grönsaker bra.

Det här använde jag till en gryta med högrev:

Röda och gröna tomater

Grönkål

Morötter

Stjälkselleri

Sivripaprika

Purjolök

Blomkål

Hackad vitlök

Gul lök

Krossade tomater

Salt och svartpeppar

Tillagning:

Bryn bitar av högrev, salta och peppra köttet. Tillsätt hackad vitlök, delade färska tomater, skivad purjolök, slantade morötter och efter en stund en burk krossade tomater och någon deciliter vatten. Skala en gul lök och lägg ner den hel i grytan. Låt allt puttra i två timmar.

 Efter två timmar, eller gärna längre, är det dags för övriga grönsaker att åka ner i grytan och sjuda till ett tuggmotstånd som du tycker om när det gäller grönsaker i en gryta.

Gott att äta tillsammans med grytan är exempelvis hasselbackspotatis.

Städat och klart bland grönsakerna och samtidigt en god gryta på bordet!