Det finns olika sätt att både servera och tillaga hamburgare . Burgare där du kan laborera med olika blandningar av kryddor för att få det där lilla extra stuket på smaken. Eller rätt och slätt med en smaksättning av enbart salt och svartpeppar.

Hamburgare på grillen eller i stekpanna? Så här års är det poppis att grilla hamburgare. Jag har själv gjort det flera gånger men ändå fastnat för att stekpannan är något bättre. Varför? Om du grillar en hamburgare tror jag vi kan vara överens om att en del köttsaft från burgaren rinner ut på gallret och ner på glöden. I stekpannan hamnar köttsaften i stekpannan och hamburgaren får ta del av detta vid stekningen. Lite återanvändning skulle det kunna kallas som ger en lite mer saftigare hamburgare. Därmed inte sagt att hamburgare på grillen skulle vara fel. Det är också väldigt gott. Många tycker att en hamburgare från grillen är outstanding.

Hamburgare i stekpanna med bara salt och peppar

  • Högrevsfärs
  • Forma burgare av färsen
  • Salta och peppra på burgarna innan stekning
  • Stek i stekpanna med smör och rapsolja några minuter på varje sida
Ost eller inte på burgaren
  • Om du gärna vill ha ost på hamburgaren, prova gärna med mozzarella
  • En skiva mozzarella ovanpå burgaren och sedan in i ugnen på 200 grader övervärme ett par minuter så att osten smälter
Kräm eller dressing
  • En enkel kräm den här gången
  • 1 dl majonnäs och 1 msk dijonsenap och 1 msk skånsk senap
Bröd eller inte
Nu är det bara att bestämma sig! Kryddiga burgare, grillade eller stekta, ost eller inte, bröd eller utan bröd. Vad du än väljer så är hamburgare gott.