Biffar på färs av olika slag är populärt. Alla äter det med god aptit. Det finns nästan inga gränser vad färsen kan smaksättas med eller vilken färs som väljs.

Den här gången har jag valt högrevsfärs och blandat i färsk persilja, basilika och torkad timjan. Apropå timjan, i min smak är det en mycket god ört i kötträtter däremot krävs det lite försiktighet. Timjan kan lätt ta över om det används i för stor dos. Det gäller att krydda med måtta.

Högrevsbiffar

  • 500 g högrevsfärs
  • 1/2 msk torkad timjan, stöt den gärna i en mortel
  • En 1/2 dl hackad persilja och lika mycket basilika
  • 1 ägg
  • 1/2 msk mald kryddpeppar
  • 2 msk HP-sauce
  • Salt och peppar
Bara att blanda ihop till en smet, forma till biffar och steka i stekjärn.

Annorlunda potatissallad
Allmänt sett tror jag att inte att de svenska hushållen kastar överdrivet mycket ätbar mat. Skrev för någon dag sedan att bovarna i matsvinnet enligt min uppfattning är grossister och livsmedelskedjor. Rätt eller fel?

Idag fanns det potatisgratäng i kylskåpet och det passar bra att göra en krämig potatissallad av detta. Då fick det bli så här i all enkelhet:
  • Blanda olika grönsaker och gärna lite kapris med den kalla potatisgratängen och servera. Kan det bli enklare om du är ute efter en krämig potatissallad?
Eftersom jag har Hp-Sauce i biffarna:  En engelsk kryddsås gjord på orientaliska frukter, maltvinäger och kryddor. Använd på ett klokt sätt så är HP-sås en god smaksättare.