Idag blev det ”hittepågryta” Låter fantasin flöda när jag tittar i kylskåp och skafferi. Köttet var klart: Min fru plockade upp fläskgrytbitar ur frysen. Vad hittar jag på med det här? Det får bli en gryta, allt i ett. Fram med järngrytan. Jag gjorde så här:

Fräste köttbitarna med ÖRTSALT CIHILI&HERBS, svartpeppar och lite mald kryddpeppar. Pudrade köttet med ett par matskedar vetemjöl.

Tillsatte lök, stjälkselleri, palsternacka, zucchini, potatis, morot, lite fänkål, och hackad vitlök. Lät det fräsa ihop tillsammans med köttet. Hällde i vatten så det täckte kött och det gröna. En grönsaksbuljongtärning fick åka med tillsammans med en skvätt kikkomansoja och likaledes en skvätt stark chilisås Srirachasås. Även en bunt hackade dillkronor fick göra kött och grönsaker sällskap.

Lät allt detta puttra i två timmar. Tillsatte 2 dl gott rödvin efter en timmas kokning. Redde av med en burk neutral färskost.

Detta blev en ”allt i ett gryta”. Kött, rotfrukter och grönsaker i samma gryta. Bekvämt och gott