Då var man hemma igen. Skönt att vara i vårt eget kök, där man hittar och har det man tycker behövs för en god middag. Idag blev det ryggbiff. Tycker det är så gott. Bästa oxköttet! Till det plockade jag lite egenodlade grönsaker. Dock ej ärtor och potatis. Köpegrönsaker.

Såsen. Hmmm .... bläddrade i en veckotidning och hittade ett såsrecept. Efter lite modifiering från mig, gör så här:

  • Stek oxköttet
  • Ta upp det ur stekpannan och låt det vila som du brukar göra
  • Tillsätt en halv hackad lök och bryn den
  • Häll i 2 dl öl, gärna mörk
  • Strö över lite mejram
  • Tillsätt 0,5 dl vispgrädde
  • Låt det koka ihop
  • Smaka av med salt och svartpeppar
För allt i världen tillsätt INTE en buljongtärning, då blir det supersalt.

Smaka av och bjud på en god middag!