Nu blir det den populära fläskytterfilén, ännu en gång. En helstekt svensk fläskytterfilé är inte det sämsta som kan ställas fram på matbordet.

Tillagas den i en form tillsammans andra godsaker från växtriket blir det en höjdare.

  • Värm ugnen till 200 grader
  • Bryn ytterfilen i ett stekjärn. Krydda enbart med salt och peppar
  • Placera sedan köttet i en ugnsform
  • Dela potatis, morot och äpple i mindre bitar. I det här fallet bestod potatisen av stavar som skurits till en Jansson. Det blev lite för mycket av den varan så varför inte använda det till detta.
  • Blanda olja och chilipasta av valfri styrka
  • Vänd potatis, morot och äpple i chilioljan
  • Lägg sedan ner det i samma form som fläskytterfilén
  • In med formen i ugnen ca 20-25 minuter. Kolla tempen på köttet så att det är klart. 68 grader tycker jag är bra.
  • Lägg en skärbräda över ugnsformen och låt vila 10-15 minuter
  • Skiva köttet
Att tillaga hela middagen i en form tycker jag är bekvämt.