Dags för ett förslag på ytterligare en fiskmiddag. Istället för en köttbit kanske du ska satsa på färsk fisk under helgen. 

När det gäller färsk fisk är det att föredra att inhandlad den över disk om du har den möjligheten. Då kan du välja och vraka bland läckerheterna. Inte bara det, du kan få fisken så som du vill ha den. Köper du filé ska du absolut se till att få den byxad. Det blir proffsigt gjort och garanterat benfritt, du slipper dessutom det momentet hemma i köket.

Det finns tre steg för att lyckas med tillagning av fisk: SALTA - TILLAGA I LÅG TEMPERATUR - 48 GRADER. En riktigt bra guide för att laga fisk bjuder Sjömatsfrämjandet på:

http://sjomatsframjandet.se/fisk-i-koket/tre-steg-for-att-lyckas/ 

Helgfisk

  • Lyxar till det ordentligt med torskrygg. Skinnfri rygg till extrapris
  • Tillred och laga fisken enligt råd och tips från Sjömatsfrämjandet
  • Jag tillagar fisken i ugnen, i ugnsform
  • Innan du tillagar fisken i ugnen kan du låta tomaterna vara inne en stund innan fisken åker ner i formen. Snitta gärna tomaterna med en kniv. Kör tomaterna på hög värme - sänk värmen rejält  och ställ in fisken i "tomatlådan"
  • Kokt svensk delikatesspotatis är gott till helgfisken
  • Smält smör i en kastrull 
  • Innan du serverar, lägg potatis i samma form som fisk och tomat
  • Ringla över det smälta smöret
  • Servera helgfisken
Trevlig helg, med fisk hoppas jag.