Nu när alla helger över syns det i fiskdisken. Fisket har kommit igång igen. Härligt om det vankas färsk fisk till middag. I södra Sverige är vi oftast hänvisade till fisk som är fiskad i Nordostatlanten. Det är väl kanske inte att föredra fisk från Östersjön, kanske, om var i Östersjön den inte bör vara fångad råder det faktiskt delade meningar om. Är det Hanöbukten? Är det längre norrut? Om det tvistar forskare inom fisket. Yrkesfisket på sydostkusten håller på att dö ut, ålfiskarna jagas med blåslampa, torskfisket förbjuds, sillfiskefångsterna som inte fiskas av de skånska fiskarna skickas till Norge för att bli föda till den odlade laxen. Nog om detta!

Idag blev det en otroligt fin torskfilé från Nordostatlanten. Så här kan du laga en god middag med torsk:

Lägg fisken i saltlake ca 30 minuter, torka av fisken med hushållspapper, lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda ihop 2 dl grädde och 2 dl cremé fraiche tillsammans med dill och mycket repad svartkål, en gnutta riven vitlök är inte fel. Häll blandningen över fisken. Laga allt i ugnen på 200 grader 20-25 minuter.