Har du som jag kanske sett en havskatt? Nu menar jag fisken havskatt, så klart. Den ser inte speciellt inbjudande ut, tvärtom. Men det är en oerhört god fisk.

Havskattsfiléer tillagade i en ugnsform på det här sättet:

 En smord ugnsform bottnad med olika former av grönsaker. Purjolök, tomater och paprika. Att pressa lite citronsaft över grönsakerna sätter lite extra piff. Med lite svartpeppar och dill över den delade filén är det dags för ugnen.

Hur jag gör med fiskefilén innan den tillagas kan du läsa under fliken ”fisk” i menyn ovan. Tänker på att fisk ska ligga och gosa till sig i saltlag.

Till havskatt tycker jag det är gott med potatismos. Potatismos kräver väl ingen större beskrivning. Du kan göra som du brukar laga mos.

En enkel kall sås av grekisk yoghurt är inte heller fel. Smaksätt den på ett sätt du tycker passar till fisk. Jag smaksatte med en riven vitlöksklyfta, lite finhackad dill, salt och svartpeppar.

Kortfattat om havskatt kan du läsa här: https://www.havet.nu/livet/art/havskatt

Havskatt - klar för ugnen