Har du ätit havskatt eller rent av dragit dig för att göra det med tanke på fiskens skräckinjagande utseende? Köper du den som filé behöver du inte se det skräckinjagande utseendet med huggtänder. Tänder som havskatten har för att kunna krossa det den mest livnär sig på, nämligen skaldjur.

Att tillaga havskatt är inte besvärligt. Tänk lite som så att byta ut torskfilé mot filé av havskatt. Havskatten kan jag tycka är lite smakrikare och köttigare.

Som sagt byt ut torsken mot havskatt och tillaga som om det vore vilken annan vit fisk som helst. A och O är som alltid gott om salt på fisken och perfekt innertemperatur.

Till havskatt kan du servera kokt potatis och färska grönsaker i en vinägrett

  • Koka mindre potatisar eller dela stora och kok
  • Skär några ringar från en lök
  • Dela spetspaprika
  • Några sparrisar
  • En lite bit fänkål
  • Blanda grönsaker med kapris
  • Rör ihop en vinägrett med lika delar olivolja och vitvinsvinäger. Tillsätt några nypor socker
  • Blanda samman och blanda även ner hackad dill
  • Smaka av med salt och peppar
  • Den varma potatisen blandas sedan med lök, paprika, fänkål, sparris och kapris
  • Häll över vinägretten
Inget fel på havskatt med goda tillbehör!