Småpojkarna ville ha pannkakor till lunch. Provade något som är nytt för mig, havrepannkakor. Det här behöver du:

5 dl havremjöl

5 dl mjölk

5 ägg

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

Ett par nypor salt

Blanda allt havremjöl med hälften av mjölken. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken. Fortsätt vispa. Knäck i alla ägg och vispa vidare. Till sist ett par nypor salt. Detta blir när pannkakorna väl är stekta amerikanska havrepannkakor.

Havremjöl är onödigt dyrt, 50-60 kr/kg. Det går utmärkt att göra eget havremjöl. Häll havregryn i matberedaren och kör på tills det är ”finmalet”.

Kan väl säga som så att pannkakor med havremjöl är inget jag kommer att göra i fortsättningen. Det var gott men godare med klassiska svenska pannkakor med vetemjöl. Lite mode i det här med havre, havremjölk och allt vad det är. Nej,i fortsättningen blir det de vanliga pannkakorna.