Den här veckan har varit en vecka med havets läckerheter. Matjessill i tisdags och skreitorsk i onsdags och idag en blandning av både skaldjur och fisk.

Några kommentarer och tips om havskräftor, fiskburgare och skagenröra:

Havskräftor: Kräver inte mer än två kommentarer, väldigt gott men ganska dyrt.

Skagenröra: Mycket enkelt att göra själv. Varför köpa en burk färdig? Såg en burk med inte mindre än sju olika E-nummer, mest färgämnen och konserveringsmedel. En egen Skagenröra kan du göra så här: Färska eller frusna räkor som skalas, blanda lite majonnäs med antingen matyoghurt eller creme fraiche, hackad dill pressad citronsaft, salt, peppar och lite hackad rödlök. Kan det bli så mycket enklare? Undvik att köpa E-nummerskagenröra. Tycker jag!

Fiskburgare: Till fyra burgare behöver du 500 g fisk antingen enbart vit fisk eller en blandning av vit fisk och te.x strömming/sill, 1 ägg, ½ dl grädde, hackad dill och någon form av hackad lök ( purjolök är inte fel), salt och peppar. Dela fisken i mindre bitar och kör allt i en matbereder tillsammans med övriga ingredienser. Grädden är bäst att tillsätta när matberedaren snurrar. Skulle du misstänka att smeten blir alldeles för lös för att forma till burgare tillsätter du lite ströbröd eller vetemjöl. Många har lax i sina burgare, jag undviker det av följande orsak:

http://http://moggeboysmat.bloggo.nu/Norskodlad-lax---IGEN/ 

När smeten känns klar formar du fyra burgare och steker dessa 3-4 minuter på varje sida. Stek gärna i rapsolja och smör.

Avsluta gärna måltiden med fiskburgare och några helstekta potatisar.

Tre tips från mig på havets goda!