I ett tidigare blogginlägg om dillkött slog jag även ett slag för falukorv i en stuvning med mycket dill. En måltid som jag vuxit upp med och alltid varit väldigt förtjust i. Rätten i sig är enkel att tillaga. Vågar lova att vem som helst fixar detta!

Falukorv i stuvad dill

  • Skiva falukorv och dela varje skiva i 4 delar. Skär gärna ganska tjocka skivor
  • Hacka mycket färsk dill. Då menar jag riktigt mycket 
  • Tillaga en stuvning på smör, vetemjöl och mjölk
  • Vänd ner dillen i stuvningen
  • Dags för falukorven att åka ner i kastrullen
  • Låt stuvningen puttra på låg värme så att korven blir varm. Rör om med jämna mellanrum
  • Smaka av med salt och vitpeppar. Har du röd peppar hemma, inte rödpeppar, tycker jag du kan krossa kornen i en mortel och byta ut det, istället för vitpeppar. Det finns så många kryddor på marknaden och dessa tycker jag vi ska prova
Enkelt!? Eller hur?

Med kokt potatis och morot har du en enkel middag som sitter fint för den som tycker om korv.