Hemgjorda hamburgare är otroligt gott och även mättsamt.  Personligen ger jag inte mycket för det som serveras på de stora hamburgerkedjorna, ni vet säkert vilka jag menar.

Nej, egna hamburgare ska det vara! Det är inget större jobb med att göra det själv. Gör du dessutom egen pommes eller liknande är det inte samma fettbomb som de köpta.

Här kommer ett förslag på burgare som är lite annorlunda:

50 % nötfärs, 50 % lammfärs som blandas om du inte lyckats få de malet tillsammans i butiken.

Blanda färsen med salt, svartpeppar, HP-sauce och Worcestershire Sauce. Vill du spetsa till det kan du blanda med lite chiliflakes. Sedan är det bara att forma burgare och steka. Har du färs över, forma några tunna burgare som inte steks, styckfrys dem råa för att ta fram när andan faller på. Du behöver inte tina dem! Bara att steka!

Gott istället för bröd och pommes: Skivad sötpotatis, som skalats. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper, pensla skivorna med neutral olja och sprid över lite flingsalt. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Gurka: Jag tycker det är gott med gurka av olika slag till hamburgare. Föreslår saltgurka, ättiksgurka och en annan favoritgurka inlagd med hela nejlikor och svartpepparkorn. Nu behöver du inte blanda olika sorters gurka, det kan räcka med en sort. Ytterligare ett förslag: Enbart pressgurka, som du kan göra så här:

http://uplifting.se/2017/09/pressgurka-i-1-2-3-lag/

Dressing: En enkel dressing av grekisk yoghurt, en klick majonnäs, lite chilisås och någon matsked dijonsenap. Bara att blanda ihop.

Njut av egna burgare!