- Nästa!

- Och vad ska det vara här?

- Halv special med en tjock grillad

- Senap, ketchup?

- Bara senap, tack

- Senap på moset?

- Nej tack, bara på korven

- Några tillbehör?

- Gärna lite gurkmajonnäs, på moset

- Dricka?

- Ja, ta en Pucko

- Varsågod! Det blir ..... kronor

- Nästa!

Så kan det låta i en korvkö vid en korvkiosk eller ett gatukök.

Visst är det gott med korv och mos och gärna en halv special. Du kan göra den ännu godare hemma. Med riktigt mos, kvalitetskorv på grillen, egen gurkmajonnäs och kanske även hemlagad senap. Och en massa andra tillbehör som inte korvmojen erbjuder. 

Vill du ha gurkmajonnäs kan du göra så här:

  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl bostongurka
  • Lite salt och svartpeppar
  • Blanda samman
  • Detta räcker till flera halva specialare
En halv special med en tjock korv är sååå gott! Men ingen Pucko till mig!

Skulle du vilja göra egen senap och baka egna korvbröd kommer det förslag här: