Vilken underbar utsikt från en topprestaurang.

Velkommen til opplevelser på Øyna   http://www.oyna.no Jag och min fru har varit i Norge ett antal gånger. Varför Norge? Jo, min äldste son lever här, sedan många år, boende i Straumen. Helt underbar natur. Hela omgivningen är så fantastisk. Straumen kanske inte känns välbekant, men kanske Inderöy. En fantastik plats och där finns den lilla orten Straumen. Här finns allt du kan önska dig, när du vill njuta. Trevlig natur och omgivning, otroligt trevliga människor, massor av lokala producenter som stöttar varandra i sina näringar, gott om fiskeplatser för bl.a stor Sej. Härliga restauranger, you name it. Skulle kunna tänka mig att leva här med min fru, när det inte är vinter eller sen höst. Då är det trist, alla är trevliga här året runt trots det. Men vi har varit här för att i första hand besöka min son, som grädde på moset är vår favoritkock, på Oyna, helt överst. Det är vid alla dessa besök vi upptäckt allt det fantastiska.

Borde egentligen kunnat upptäcka den del av Norge bra mycket tidigare. Men bättre sent än aldrig, vill jag lova. Visst är det trevligt att resa och upptäcka nya saker som exempelvis mat. Många åker till Italien eller Frankrike och kommer hem med riktigt fina matupplevelser, det har jag och min fru också gjort. Men varför inte åka till Norge och följa den Gyldne Omvei? Ta flyg till Östersund, hyr en bil, åk eller kör över Årefjället, bara det är fantastiskt. MEN glöm inte att handla i Åre, i Norge är det dyrt, mycket dyrt. Med våra mått mätt.

När vi tänker mat och dryck finns det hur mycket som helst att uppleva i den här delen av Norge. Bara så gott, det som serveras och säljs över disk.

När vi pratar om Inderöy och mat vill jag nämna några favoriter:

https://www.oyna.no/

https://dgo.no/arkiv/aktorer/inderoy-slakteri-festmat-og-prisbelonte-produkter/

https://husfrua.no/

https://ysteri.no/

http://www.igb.no/

https://norsk-akevitt.org/den-gyldne-aquavit-2/

Håll till godo och res till Den Gyldne Omvei om du ska åka till Norge. Du blir inte besviken!