Vet inte riktigt vad den här rätten har för ursprungligt namn. Jag har ätit något liknande i Italien. Mitt eget namn är "Gôtt mos med bacon". Tycker det säger vad det är! Det är dessutom lättlagat och glider lätt ner om du tycker om potatismos.

Tillagning;

  • Gör en sats traditionell svensk potatismos
  • Värm ugnen till 200 grader
  • Rör ner 2 ägg om du gör mos på 1 kg potatis
  • Lite crème fraiche eller matlagningsyoghurt kan också blandas ner. Moset får inte bli för tunt
  • Smörj och bröa en ugnsform på samma sätt som när du bakar en sockerkaka
  • Bred ut hälften av potatis i formen
  • Lägg baconskivor över moset
  • Fyll på med resten av ditt mos, släta ut med en slickepott
  • Strö panko över hela formen
  • Toppa med tunna smörskivor, hyvla med en osthyvel
  • Grädda i ugnen, i runda slängar 40 min. Du ser när hela härligheten fått fin färg
Avslutningsvis: "Gôtt mos med bacon"!