Ibland kan det var ett bra val att välja frusna grönsaker för en god gryta. Vägen till den här grytan är djupfrysta grönsaker och Mrs Cheng´s Thai Red Curry på burk får utgöra såsen i grytan. Köttet består av fransyska.

Nu kan jag tycka att det är lite onödigt att använda Mrs Cheng´s Thai Red Curry. Den finns i ICA:s sortimentet och har ett hutlöst pris, 41 kr för 4 dl. Jag använder den för att jag fått en burk, skulle aldrig köpa det! Enklare och mer prisvärt att göra en egen grytbas med egna smaker:

  • Japansk soja
  • Tomatpuré
  • Sweet chilisås
  • Srirachasås
  • Hoisinsås
  • Grönsaksbuljongtärning
  • Vatten
  • Ett par matskedar majsstärkelse utrört i vatten
  • Har du ingredienserna hemma klarar du dig under en femkrona.
Ett annat sätt är att smaksätta kokosmjölk.

Grytans innehåll

  • Fransyska
  • Vitlök, hackad
  • Purjolök, strimlad
  • Frusna grönsaker. Blomkål, broccoli, brysselkål, vattenkastanjer och gröna ärtor
  • Torkad hel lime
  • Mrs Cheng´s Thai Red Curry
  • Salt och peppar
Du kan absolut använda andra sorters grönsaker. Jag använde det som fanns i frysen. Städade upp lite samtidigt. Nu finns det bara oöppnade påsar kvar.

Tillagning
  • Dela fransyskan i munsbitar, bryn i en stekgryta. Har du mycket kött, bryn i omgångar
  • Lägg köttet åt sidan
  • Bryn purjolök och vitlök, lägg tillbaka köttet i grytan, salta och peppra efter behag
  • Häll i Thai Red Curry eller din egen blandning
  • Nagga en torkad lime med gaffel och låt den koka med
  • Låt allt sjuda tills köttet är klart, räkna med 1 till 2 timmar
  • Tillsätt de frusna grönsakerna, koka upp och sjud tills grönsakerna känns färdiga
Föreslår kokt Jasminris, stekta nudlar eller s.k. havreris till grytan.

Tycker det blev en gryta med lite asiatiskt stuk!