En gryta är alltid gott till middag! Det bästa med att göra en gryta är att du egentligen kan blanda ner i stort sett vilka grönsaker och rotfrukter som helst.

I den här grytan kommer jag att använda:

  • Grytbitar av fläskkött, köp gärna en bit skinkstek och dela själv. Köper du färdiga grytbitar får du ibland lite allt möjligt
  • Morötter
  • Brysselkål
  • Paprika, röd och grön
  • Purjolök
  • Fräs grytbitarna, salta och peppra. Lägg på en tallrik
  • Stek på grönsakerna några minuter, strö över örtsalt
  • Ner med grytbitarna bland grönsakerna
  • Täck med vatten
  • Tillsätt grönsaksfond eller buljongtärning
  • Har du granatäpplesirap kan du även smaksätta grytan med det. Ger en syrlig smak
  • Låt sjuda tills kött och grönsaker är mjuka
  • Koka pärlcouscous och blanda ner i grytan innan servering
En annan variant är att använda krossade tomater istället för vatten i grytan