Har du kokat någon form av kött får du inte bara en kokt köttbit utan även en fin buljong som du kan använda till soppa. Det går utmärkt att frysa buljongen för att använda den vid ett senare tillfälle. 

Förra gången jag tillagade soppa med riktig köttbuljong som bas då blev det ängamat. Du kan läsa om ängamaten här:  http://moggeboysmat.bloggo.nu/Angamat/ 

Nu blir det en grönsakssoppa med korv:

  • Fräs lite hackad gul lök i en kastrull, fräs den mjuk
  • Fräs sedan grönsaker av olika slag, nypotatis, vitkål, grönkål, broccoli, blomkål, röd spetspaprika och brysselkål. Du kan med fördel använda grönsaker som du har i dina gömmer. Mina grönsaker är inget måste. Ta det du har! Gräver du upp egen odlad potatis, ta de minsta knölarna
  • Häll buljongen i kastrullen och koka upp, sjud sedan soppan tills grönsakerna börjar mjukna. Tycker inte soppan behöver kryddas eftersom buljongen innehåller både salt och kryddor
  • Skiva korv och blanda ner bland grönsakerna. Låt även gröna ärtor åka med i kastrullen
  • Koka upp och sjud någon minut tills korven blivit varm
Har du inte tillgång till egen buljong kan du mycket väl koka upp vatten och tillsätta buljongtärningar.