Inte mycket att prata om. Det är grönkålssäsong!

Tillaga gärna en grönkålssoppa och njut av den nyttiga grönsaken.

Till fyra portioner behöver du:

  • ca 400 gram grönkål
  • 2 skalade potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Olja
  • Salt och peppar
Skär först bort grönkålsbladen från den grova mittnerven. Riv isär bladen. Skala lökarna och hacka. Dela potatisen i mindre bitar. Fräs allt i olja tills grönkålen sjunker ihop. Utmärkt att göra det i en soppgryta av något slag. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningarna. Koka upp. Låt allt sjuda tills potatisen känns mjuk. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Mixa eller kör soppan i en matberedare tills den är slät.

Gott i soppan
  • Ägghalvor
  • Torrostade solroskärnor. Rosta i torr stekpanna.
  • Goda korvbitar som stekts i stekpanna
  • Finriven parmesanost
Ta vara på grönkålen under höst och vinter!