Tycker du om pesto? Pesto går att göra på många olika grönsaker. Jag gör det oftast på gröna ärtor, spenat, persilja eller ruccola. Nu har jag provat att göra det på grönkål. Med facit i hand kan jag säga att det var första gången men definitivt inte sista.

Gillar du precis som jag grönkål då är det klokt att tillaga det på olika sätt nu när den är så fin. Det finns massor av recept att leta upp eller så är det bara att hitta på eget.

Grönkålspesto tillsammans med pasta och stekt bacon blev en riktig höjdare.

Börja med att göra peston.

  • Ca 100 g blad från grönkål
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl riven parmesan
  • Kör grönkål, ost och solroskärnor i en mixer
  • Riv ner 2 vitlöksklyftor
  • Tillsätt drygt 1 dl olivolja och mixa vidare
  • Peston är klar!
Vad du vill använda peston till är ditt eget val. Jag blandar den gärna med kokt pasta och till det några skivor stekt bacon.