Här hos oss är grönkål en favorit, det finns massor av olika alternativ att använda denna kål. Vi brukar oftast göra sallad, pesto, chips eller soppa. Allt är lika gott! När inte den färska grönkålen översvämmar grönsaksdisken går det minst lika bra med frusen. Grönkål kan vi äta under hela året. 

Det var ett tag sedan grönkålssoppa stod på bordet. Nu är det dags:

  • Till fyra portioner behöver du ca 400 g hackad grönkål, du behöver inte rensa bort mittnerven. Hacka med din bästa kökskniv
  • Skala och finhacka två vitlöksklyftor samt en liten gul lök
  • Blanda ner grönkålen och löken i en kastrull, fräs tills löken mjuknar
  • Sprid över lite chiliflakes
  • Tillsätt 1 l vatten och två tärningar grönsaksbuljong
  • Ner med 1,5 dl crème fraiche
  • Koka ungefär 5 min
  • Använd en stavmixer och mixa soppan slät
  • Bacon och krutonger av vörtbröd gör soppan ännu mer till en delikatess
  • Stek baconskivor knapriga
  • Dela vörtbröd i mindre bitar. Fräs i stekjärn, skaka järnet så brödet inte bränns
Fördela vörtbrödskrutonger och knapriga baconskivor i sopptallrikarna. Jag lovar att det här är riktigt gott.