Nu är det paprikasäsong och paprikorna har ett bra kilopris jämfört med vad den kostar och har kostat under vinter och vår. Då passar det bra med paprikasoppa. Har du sedan oturen att ha några tomater som trillat av tomatplantorna kan dessa komma väl till pass i soppan. Ett gott tillbehör i soppan är rostad fetaost.

Två portioner paprikasoppa

  • 3 gröna paprikor
  • Dela paprikorna på längden, ta bort kärnorna
  • Rosta i ugnen på 225 grader grilläge. Paprikorna kan läggas på en ugnsplåt med skalet uppåt
  • Låt skalet bli riktigt svart
  • Ta ut paprikorna från ugnen och låt svalna, plocka sedan bort skalet
  • Grovhacka tomater, paprikorna och en bit purjolök
  • Fräs ihop i en kastrull tillsammans med lite olja
  • Mixa med stavmixer och späd med grädde
  • Smaka av med salt och peppar
  • Värm på soppan innan det är dags att äta
Fetaost
  • Värm ugnen till 200 grader
  • Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt
  • Smula fetaosten ganska grovt över plåten
  • Ringla lite olja över osten
  • Sprid panko över ost och olja
  • Grädda i ugnen ca 10 minuter
Nu är det bara att servera soppan i djupa tallrikar och sprida den rostade fetaosten över.

Har du inga egna tomater och oturen som jag med att de trillat av, köp några olika sorters tomater och tillaga tillsammans med paprikorna