Nu är det premiärer för min del på löpande band. Först kom nypotatisen på tallriken och nu kommer grillpremiären. Kan känna att jag är lite sen med ta fram grillen i år. Spelar ingen roll, nu är det dags.

Favoritköttet på grillen är benfria karrékotletter så frysen är laddad med ett par kilo från vår bästa fläskköttsbutik. Skivade och klara, centimetertjocka. Tjockleken är som bästa så, tycker jag.

När det är grillpremiär så är det. Premiären på grillen innehåller, förutom karré, kokta nypotatisar, knippemorötter och förkokta majskolvar. Alla fyra tillhör mina favoriter för en middag gjord på grillen. Just därför blir alla godsaker på en gång.

Middag från grillen:

  • Grillade benfria karrékotletter. Jag torrkryddar i stort sett alltid kött som ska grillas. Blir det bättre om köttet får ligga i en marinad? Tycker inte det. Torrkryddar därför kotletterna med enbart rödpeppar mix och rubb  http://moggeboysmat.bloggo.nu/Kryddtips/
  • Kokt nypotatis från en tidigare middag
  • Förkokta knippemorötter och majskolvar
  • Grilla allt tills du tycker att det känns färdigt
  • En kall sås är gott till grillat
  • Crème fraiche, hackad salladslök, srirchasås och HP-sauce. Gör som så att du rör om crème fraichen så att den blir slät. Smaksätt sedan de övriga ingredienserna, lite i taget, tills du känner dig nöjd med smaken. Inte för starkt och inte för mesigt utan en perfekt smak
Nu är min grillsäsong igång!