Jag har tre favoriter när det gäller att tillaga frukostkorv, lunchkorv eller vad man vill döpa korvarna till:

Nummer 1, är när den grillas över öppen eld i naturen.

Nummer 2, grillning på utegrillen

Nummer 3, ugnsgrillning

Idag blev det nummer tre. Till denna korv en coleslaw gjord på spetskål, crem fraice, lite majonnäs, svartpeppar, senap och ett par nypor brunt farinsocker. Inte för att jag inte tycker om morötter, utesluter alltid det när jag gör coleslaw. Fråga mig inte varför.

Jag tror att vi som tycker om korv har våra favoriter, förhoppningsvis korv med mycket kött. Det finns säkert många korvtillverkare som gör fantastiks god korv. I min smak går definitivt Scan, Lithells, alla former av kycklingkorv, Denniskorv, Scans Hot Dog och Ernst grillkorv bort. Bara för att nämna några. Du har säkert dina favoriter, beroende på vilken landsdel du bor i. Mina favoriter:

SP-cark – Lyxgrillare och

Ljungacharks korvar i alla dess former

Idag fick det bli SP-charks korv.

Det är inte nödvändigt att ha ugnsrostad potatis när det serveras coleslaw. Vi hade några s.k. delikatesspotatisar i grönsaksskåpet så det fick bli det också. De små potatisarna sjöng på sista versen, bättre att äta upp potatisarna än att låta de förfaras och hamna i soppåsen.

Så det blev korvmåndag denna tisdag!