Vitkålen börjar bli stor och det känns lite som vinter när man börjar skära i den. Menar mest att den börjar kännas som den kål vi äter senare på året. Som tur är det tillgång på svensk spetskål i butiken. Valet föll därför på spetskålen.

Grillning den här gången:

Karrékotletter: Kryddas och grillas sammanlagt 4-5 minuter på varje sida. Självklart ska köttet kryddas med det som gillas bäst. Jag tycker inte det är fel att prova sig fram med olika kryddningar, bästa sättet att hitta sina favoriter. Varför inte mortla en blandning av torkade örter tillsammans med vitlök, flingsalt, några droppar olja och sedan gnida in det i köttet? Tycker det är bra att dela en vitlöksklyfta i tre delar och sedan jobba ihop detta med örterna och saltet i morteln.

Grillad spetskål: Dela spetskål på längden i kvartar. Grilla kålen runtom tills den fått färg. Vid servering är det gott att pensla den skurna sidan på kålen med lite vanlig senap.

Tomatsalsa: Grovt delade tomater, riven vitlök, lite olivolja, flingsalt och pressad lime.

Tänd grillen och laga en middag med kött och grönsaker!