Kambenen sitter på övre  delen av grisens revben. Kambenen är lite tjockare än de tunnare revbenen. Jag är ingen fantast av tjocka revben, det som ofta kallas revben. Tjocka revben är feta eftersom de styckats tillsammans med en del av det övriga grisköttet, främst bogen. Därför är de tjocka och ganska feta. Föredrar därför kamben eller spareribs.

Det kan vara lite knepigt att grilla kamben. Benen kräver ganska lång grilltid om de grillas råa. Lätt att få det bränt. Därför rekommenderar jag att du kokar köttet innan det hamnar på grillen.

  • Koka upp vatten och lägg i kambenen
  • Skumma av vattnet med en hålslev
  • Tillsätt en grönsaksbuljongtärning, salt, en hel skalad lök och kryddor. Jag använde svartpeppar, vitpeppar och röd peppar
  • Sjud på låg värme drygt 1 timma
  • Ta upp kambenen och låt svalna
Under tiden kan du blanda till en marinad:
  • Hoisinsås
  • Chiliolja
  • Tomatpuré
  • Blanda och smaka av
  • Innan grillningen, pensla kambenen med marinaden
  • Grilla några minuter på varje sida
Till grillade kamben föreslår jag coleslaw, potatissallad av något slag eller grillade grönsaker.

Kasta inte bort buljongen när du kokat köttet, använd det som en bas för en soppa. Sila bort kryddkornen och det som lossnat från benen. Jag kommer att använda buljongen till ängamat.